De cursus

Registreren

Contact

Geef medische data vorm met de Shapeshifters 3D-printcursus

11 jan, 25 jan, 8 feb, 22 feb 2023

Ieder lichaam is uniek. Dat maakt maatwerk in de medische sector belangrijk. Maar maatwerk is duur.
Als Shapeshifter ga jij medisch maatwerk toegankelijk maken voor iedereen.
Met deze cursus maken we je wegwijs in het ontwerpproces naar een nieuw 3d print product.
3D printen is een geavanceerde veelzijdige techniek die ingewikkeld kan lijken maar wij zorgen voor de juiste kennis en vaardigheden.
Hierdoor kan jij bijdragen aan een betekenisvoller leven en een duurzamere (medische)wereld.

Bruggen bouwen

One-size-fits-all is de standaard. Maar deze standaard is juist in de medische wereld niet geschikt voor iedereen. Daarnaast raken hierdoor grondstoffen en andere middelen onnodig uitgeput. Als Shapeshifter leer je hoe je met behulp van 3D-technieken maatwerk bereikbaar kunt maken voor iedereen. Maatwerk kan een echte transformatie betekenen voor degene voor wie het medische product wordt gebouwd. Het 3D-printen van bijv. een gebitsprotheses(bruggen) wordt daarmee heel betekenisvol.

Maatwerk vereist een nieuwe kijk op het ontwerp- en maakproces. Creëren met scripts, algoritmen en robotisering is de toekomst. Het begrijpen en toe kunnen passen van computertaal is van essentieel belang voor de makers van nu. 3D-printen is steeds meer een toegankelijkere techniek met bijna oneindige mogelijkheden. Ook Artifical Intelligence (AI) zorgt ervoor dat maakbaarheid eenvoudiger wordt. Als je daarbij ook profiteert van de enorme (big)databases met beschikbare scandata, kun je een nog betere producten maken die life-changing zijn voor de patiënt.

Wat houdt de cursus in?

In de cursus nemen we je [in 4 dagen] mee in de wereld van 3D-printen. Eerst langs de business case: Wanneer is 3D-printen geschikt? Je leert om in te schatten of jouw project haalbaar, efficiënt en duurbaar is om te 3Dprinten. Met ‘design thinking’ creëer je een out-of-the-box product dat ten goede komt aan de wensen van de (eind)gebruiker. We stimuleren je om nieuwe alternatieven te onderzoeken om zo tot betere oplossingen te komen. Ook met welke wet- en regelgeving in de medische industrie moet je rekening houden? Vervolgens leer je meer over 3D-scannen en het bewerken van de scandata, waarna je die data gebruikt bij het ‘scripted’ ontwerpen van een medisch hulpmiddel. Afsluitend zoomen we in op hoe je het beste kunt ontwerpen voor de moderne medisch 3Dprinter en wat je daarbij extra nodig hebt.

Voor wie?

Deze cursus is een waardevolle toevoeging voor managers, projectleiders en ontwerpers in de medische industrie. Alsook voor ontwerpers met een interesse voor digitalisering van het maak- en ontwerpproces.

Kosten

De kostprijs van de 4-daagse cursus bedraagt €2950,- per deelnemer.

Geef je op!

Zie jij ook de eindeloze mogelijkheden van 3D-printen in de medische industrie, en heb je interesse om mee te doen aan de cursus? Geef dan je interesse door via de Registreer knop of mail info@shapeshifters3d.com

Over ons

Shapeshifters is een initiatief van FMI, Kiesz en Spark design & innovation. Deze unieke samenwerking van de maker, meter en ontwerper kenmerkt de cursus. Deze kenmerkende combinatie ontmoetten elkaar op het snijvlak van innovatie, leren en betekenisvol werken. Onze gezamenlijke missie is om medische zorg toegankelijker te maken door middel van 3D-printing. Dit doen we door onze jarenlange kennis en ervaring toegankelijk te maken.

Spark

design & innovation

Spark design & innovation staat bekend om de innovatieve en vooruitstrevende fysieke producten die wij ontwikkelen voor opdrachtgevers in Nederland en het buitenland, van start-ups tot multinationals. We zijn een team van getalenteerde ontwerpers en werken vanuit een schitterende monumentale innovatiestudio in Rotterdam. We inspireren elkaar, dagen elkaar uit en werken zo constant aan het verbeteren van onszelf en Spark als geheel. Onze reputatie is sterk maar het is nooit klaar! We willen onze innovaties, inzichten en cultuur delen met de buitenwereld, in gesprek blijven met onze doelgroepen. En zo blijven groeien als vooraanstaand ontwerpbureau

Kiesz

Wist je dat de mondgezondheid een grote rol speelt bij een gezond en kwalitatief goed leven? Bij Kiesz, tandarts in Oosterhout en mondhygiënist in Breda, leggen we de focus op preventief werken: We zorgen voor een goede begeleiding en geven naast poetsinstructies ook adviezen rondom voeding en lifestyle. Bij Kiesz zorgen we ervoor dat je geen patiënt bent die met problemen in de mond kampt, je bent een cliënt die we begeleiden om gezond te blijven.

FMI

FMI is een fabrikant voor de wereldwijde industrie van medische hulpmiddelen. We zijn gespecialiseerd in de serieproductie van orthopedische implantaten en instrumenten. Hiervoor hebben we een uitgebreid en “state of the art” machinepark met hooggekwalificeerde medewerkers tot uw beschikking staan.

Onze grootste kracht is dat we alle competenties – zoals vooraanstaande Additive Manufacturing technologie – in huis hebben. Dit stelt ons in staat een strategische partner te zijn voor de full-service en single source levering van hoogwaardige medische producten.